Skip to content

Bochten- en shorttrackclinic

Lieve Tjasser,

Op dinsdag 18 februari houden we een bochten- en shorttrackclinic in de ijshal op Kardinge. Tussen 17:30 en 18:30 is de baan beschikbaar voor leergroepen, tussen 18:30 en 19:30 voor trainingsgroepen en hardrijders. De inschrijving opent op 12 februari en deelname kost 5 euro. Er zijn beperkt shorttrackschaatsen te huren voor slechts 2 euro. Deelname op shorttracksschaatsen is voor schaatsers in leergroepen niet verplicht, voor de andere groepen wel. Daarnaast is het aantal beschikbare plekken beperkt, zorg dus dat je op tijd bent met inschrijven!

Het dragen van een helm is voor iedereen verplicht.

Leergroepen

Heb jij moeite met de bocht op de langebaan of wil je jouw techniek verbeteren? Trainen op de korte bochtjes van de binnenbaan kan flink helpen. Tijdens de clinic voor de leergroepen zal er dus vooral aandacht worden besteed aan overstappen in de bocht, maar er is ook gelegenheid om te shorttracken. Het dragen van shorttrackschaatsen is niet verplicht; je kan dus ook op je langebaanschaatsen komen. Naast het dragen van een helm raden we je sterk aan om snijvaste handschoenen en enkelbeschermers te dragen.

Zorg ervoor dat je om 17:20 aanwezig bent bij de ijsbaan.

Ik wil mij inschrijven hiervoor!

Trainingsgroepen en hardrijders

Het tweede uur zal er een shorttrackclinic worden gegeven door ervaren shorttrackers. Je zal eerst leren schaatsen op shorttrackschaatsen, hierna kennismaken met de kortere bochten en er wordt afgesloten met een relay. Deelname op shorttracksschaatsen is verplicht, evenals het dragen van een helm, snijvaste handschoenen en enkelbeschermers. Een helm kan je bij ons lenen. Snijvaste kleding kan je niet bij ons lenen en zal je dus zelf moeten lenen als je dit niet hebt.

Zorg ervoor dat je om 18:20 aanwezig bent bij de ijsbaan. Deelname is op eigen risico.

Ik wil mij inschrijven hiervoor!

Op woensdagmorgen zal er mogelijk een extra shorttrackclinic worden gegeven voor trainingsgroepen en hardrijders, mits er ten minste tien aanmeldingen zijn. Als je op de dinsdag op de reservelijst staat, kan je jezelf hier inschrijven en heb je voorrang ten opzichte van Tjassers die nog niet op de dinsdaglijst staan.

Je zal eerst leren schaatsen op shorttrackschaatsen, hierna kennismaken met de kortere bochten en er wordt afgesloten met een relay. Deelname op shorttrackschaatsen is verplicht, evenals het dragen van een helm, snijvaste handschoenen en enkelbeschermers. Een helm kan je bij ons lenen. Snijvaste kleding kan je niet bij ons lenen en zal je dus zelf moeten lenen als je dit niet hebt.

Zorg ervoor dat je om 7:20 aanwezig bent bij de ijsbaan. Deelname is op eigen risico.

Ik wil mij inschrijven hiervoor!