Droogtraining

In het zomerseizoen wordt er iedere maandag en donderdag een droogtraining gegeven. De trainingen worden gegeven in het Stadspark. We vertrekken om 17:45 vanaf Groningen Atletiek: Mulock Houwerlaan 25. Vooraf verzamelen we op de tribunes aan de atletiekbaan. Deze trainingen worden gegeven door professionele, ervaren trainers.

Droogtrainingen zijn schaats-trainingen op het land. Alle schaatsspecifieke oefeningen komen aan bod, denk aan schaatssprongen, sprintjes en elastieken. Trainingen zijn altijd uitvoerbaar voor alle niveau’s. Droogtrainingen zijn uitermate geschikt om je, zowel technisch als conditioneel, voor te bereiden op een fantastische winter. Deze trainingen worden gegeven in twee groepen: Recreanten en Hardrijders 1/2.

Recreanten

Recreanten zijn de Tjassers die over het algemeen niet eerder op wedstrijdniveau hebben geschaatst. Bij deze groep wordt je fysiek uitgedaagd en leer je van begin af aan om schaatsoefeningen op z’n best uit te voeren. Op maandag zijn Tim de Hooge en Haike Verbree trainer; op donderdag zijn dit Thomas Wiarda en Bart Mol.

Hardrijders 1/2

Dit is de groep die de schaatsspecifieke oefeningen beheerst en bij droogtrainingen op conditie en schaatstechniek traint. De trainers is op zowel maandag als donderdag zijn afwisselend Floran Bathoorn en Anna julia janssen

Naast deze twee groepen hebben we op bepaalde momenten in het jaar nog een extra groep.

Eerstejaarstrainingen

Eerstejaarstrainingen zijn bedoeld voor alle eerstejaars. Tijdens deze droogtrainingen zal je je mede-eerstejaars leren kennen en kennis maken met de schaatssport. Elk niveau kan meedoen met deze trainingen. De trainingen zullen gegeven worden door de IntroCie van Tjas en zullen de eerste week van het studiejaar beginnen.

Batatrainingen

Batatrainingen zijn bedoeld voor alle Tjassers die meedoen aan de Batavierenrace. Trainer van deze groep is Bart Mol, vanuit de LoopCie.

’s Winters, in de periode dat de ijsbaan nog open is, vinden deze plaats op dinsdag tussen 17:30 en 19:00 uur.

’s Zomers, zodra de droogtrainingen beginnen, vindt deze plaats op elke donderdag, tijdens de droogtrainingen (vertrek om 17:45)

Voor de loop/droogtraining heb je goede loopschoenen nodig. Zorg dat je loopschoenen de goede maat zijn en bij je voet passen (wanneer je doorgezakte voeten hebt heb je eventueel aparte schoenen nodig).

Bij droogtraining vertrekken we vanaf de atletiekbaan in het stadspark: