Skip to content

Droogtraining

In het zomerseizoen wordt er iedere maandag en donderdag een droogtraining gegeven. De trainingen worden gegeven in het Stadspark. We vertrekken om 17:45 vanaf de parkeerplaats naast het voetbalveld. Deze trainingen worden gegeven door professionele, ervaren trainers.

Droogtrainingen zijn schaatstrainingen op het land. Alle schaatsspecifieke oefeningen komen aan bod, denk aan schaatssprongen, sprintjes en elastieken. Trainingen zijn altijd uitvoerbaar voor alle niveaus. Droogtrainingen zijn uitermate geschikt om je, zowel technisch als conditioneel, voor te bereiden op een fantastische winter. Voor de loop/droogtraining heb je goede loopschoenen nodig. Zorg dat je loopschoenen de goede maat zijn en bij je voet passen (wanneer je doorgezakte voeten hebt heb je eventueel aparte schoenen nodig).

Groepen

Deze trainingen worden gegeven in twee groepen: Recreanten en Hardrijders 1/2.

 • Recreanten
  Recreanten zijn de Tjassers die over het algemeen niet eerder op wedstrijdniveau hebben geschaatst.
  Bij deze groep wordt je fysiek uitgedaagd en leer je van begin af aan om schaatsoefeningen op z’n best uit te voeren.
 • Hardrijders 1/2
  Dit is de groep die de schaatsspecifieke oefeningen beheerst en bij droogtrainingen op conditie en schaatstechniek traint.

Naast deze twee groepen hebben we op bepaalde momenten in het jaar nog een extra groep:

 • Eerstejaarstrainingen
  Eerstejaarstrainingen zijn bedoeld voor alle eerstejaars. Tijdens deze droogtrainingen zal je je mede-eerstejaars leren kennen en kennis maken met de schaatssport. Elk niveau kan meedoen met deze trainingen.
  De trainingen zullen gegeven worden door de IntroCie van Tjas en zullen de eerste week van het studiejaar beginnen.
 • Batatrainingen
  Batatrainingen zijn bedoeld voor alle Tjassers die meedoen aan de Batavierenrace. Deze trainingen worden gegeven door iemand vanuit de LoopCie.
  • ‘s Winters, in de periode dat de ijsbaan nog open is, vinden deze plaats op dinsdag tussen 17:30 en 19:00 uur.
  • ‘s Zomers, zodra de droogtrainingen beginnen, vindt deze plaats op elke donderdag, tijdens de droogtrainingen (vertrek om 17:45)

Locatie

Bij droogtraining verzamelen we bij de parkeerplaats naast het voetbalveld in het Stadspark: