Introperiode

Als Bambi bij Tjas word je gelukkig geholpen met je plek te vinden door middel van de introductieperiode. Je wordt ingedeeld in een Tjasgezin dat wordt begeleid door twee ouderejaars (Tjasouders). De introperiode bestaat uit drie avonden. Tijdens deze periode zal er een aparte eerstejaarstraining zijn, zodat je de rest van de eerstejaars leert kennen en op instapniveau kan oefenen voor het aankomende winterseizoen.

Vanaf volgende week wordt er ingeschreven voor de training bij de parkeerplaats in het stadspark in plaats van online. Hier zullen de Tjassers worden opgedeeld in de drie verschillende trainingsgroepen. De eerstejaars zullen om 17:15 bij het peerd van Ome Loeks vertrekken om naar deze locatie te fietsen. Als je dichterbij het stadspark woont, mag je ook natuurlijk zelf naar de parkeerplaats fietsen. Zorg ervoor dat je er ongeveer 17:30 bent. De training zal dan om 17:45 starten. Er is géén plek voor kostbare spullen, zorg er dus voor dat je zo weinig mogelijk bij hebt. Je kan je ook niet omkleden bij de training, zorg er dus voor dat je alles (sportkleding en hardloopschoenen) al aan hebt! En neem een bidon mee met water, vooral op warme dagen is dit fijn.

Verdwijning van Het Peerd van Ome Loeks blijkt stunt | NOS
Peerd van Ome Loeks

De introductieperiode (geef je hier op) die ernaast plaatsvindt bestaat uit de volgende activiteiten, tijdens deze activiteiten wordt tevens gestreden voor de felbegeerde Eerstejaarsbokaal (deze lijst zal worden gestuurd aan jouw Tjasouders):

BBQ (3 september, aansluitend aan de training):
Je leert hier jouw Tjasgezin kennen onder genot van een hapje en een frisje. Voor deze BBQ is een aparte inschrijving. Het aangeven bij de algemene inschrijving dat je bij de BBQ kan is géén inschrijving voor de BBQ zelf. De inschrijving zal sluiten dinsdagavond, wees dus op tijd met opgeven!

Vossenjacht (17 september):
Donderdag 17 september organiseren wij een vossenjacht in het Stadspark in Groningen in plaats van de training! Wat houdt dit in? Je kan tijdens deze jacht punten winnen voor de felbegeerde introbokaal! Tijdens de tocht ga je samen met je Tjasgezin opzoek naar alle Tjasvossen. Bij elke vos moet je opdrachten uitvoeren, individueel of in teamverband. Laat zien dat jouw Tjasgezin de beste is van dit jaar, kom naar de vossenjacht en zorg dat je zoveel mogelijk punten binnenhaalt voor die schitter magische introbokaal!

Pubquiz (24 september om 21:30):
Weet jij veel van schaatsen en Disney? Hebben jouw Tjasouders en de introperiode jou veel geleerd over de ins en outs van Tjas? Ga dan met je Tjasgezin de strijd aan tijdens deze pubquiz. De pubquiz zal online worden gegeven en je kan deze samen met je Tjasgezin volgen op een locatie naar eigen keuze waar je je aan de 1,5 m afstand kan houden.

Op 10 september zal er geen introductieactiviteit plaatsvinden, omdat deze avond al een activiteit van Tjas (de Midnightrumn) zal plaatsvinden. Dit is een korte loopwedstrijd (± 1 km), maar dan ’s nachts! Het is één van de loopjes die worden georganiseerd door de LoopCie en die meetellen voor het Tjas loopklassement. Anders dan de andere loopwedstrijden is de Midnightrumn een estafetteloop waarbij je in tweetallen allebei een keer de afstand loopt. Helemaal mooi is dat er ergens op de route een shotje rum op je te wachten. Voor het klassement worden er punten verdeeld voor zowel je individuele tijd als je teamtijd. Geef je snel op!

Tijdens de introductieperiode wordt rekening gehouden met de maatregelen omtrent corona die op dat moment gelden. De introperiode is niet verplicht.