Meteen naar de inhoud

Introperiode

Als nieuwe Tjasser word je in de eerste maand van het collegejaar helemaal wegwijs gemaakt binnen de vereniging door de introductieperiode. Je wordt ingedeeld in een Tjasgezin waarin je wordt begeleid door twee of drie ouderejaars Tjassers (Tjasouders). Er zijn drie speciale introductie-activiteiten op de donderdagavond. Daarnaast zijn er in september speciale introductietrainingen, waarin je binnen een maand helemaal wordt klaargestoomd voor de trainingen op het ijs die in oktober zullen beginnen.

De eerstejaarstrainingen vinden plaats op maandag-en donderdagavond om 17:45 in het Stadspark. Om het jullie extra makkelijk te maken verzamelen we voor elke introtraining om 17:15 met de IntroCie en de eerstejaars bij het Peerd van Ome Loeks, dit is bij het hoofdstation. Vanaf daar fietsen we samen naar het Stadspark. Als je dichter bij het Stadspark woont, kun je ook zelf naar het Stadspark fietsen. Zorg dan dat je er ongeveer om 17:30 bent.
Er is geen bewaakte plek voor je spullen, dus neem zo weinig mogelijk kostbare spullen mee! Er is ook geen plek om je om te kleden voor en na de training, dus doe je sportkleding en hardloopschoenen vast aan, en neem een bidon of flesje mee met water. De trainingen duren tot ongeveer 19:15.

Verdwijning van Het Peerd van Ome Loeks blijkt stunt | NOS
Peerd van Ome Loeks

De introductieperiode (geef je hier op) die ernaast plaatsvindt bestaat uit de volgende activiteiten, tijdens deze activiteiten wordt tevens gestreden voor de felbegeerde Eerstejaarsbokaal (de lijst met opdrachten wordt gestuurd naar je Tjasouders):

Crazy 88 en eten bij je Tjasouders (9 september)
Na de training voorzien je Tjasouders jou en je groepje van een heerlijke maaltijd, en daarna is het tijd om naar de Walrus te gaan voor de allereerste introductieavond. Tijdens de Crazy 88 moet je in een bepaalde tijd zoveel mogelijk gekke opdrachten uit een lijst van 88 opdrachten uitvoeren. Een perfecte manier dus om kennis te maken met je introgroepje en ouders!

Verjaardagsfeestje met spelletjesavond (16 september)
Deze keer kun je na de training genieten van een heuse patattafel in de Walrus! Net als je gewend bent van de kinderfeestjes van vroeger. Na het eten staat er nog een heuse (drank)spelletjesavond voor je klaar. We verklappen nog niet wat we gaan doen, maar neem je zwemkleren niet mee, en je wordt ook niet na het eten thuisgebracht.

De Midnightrumn en New Years Eve party (23 september)
Op de derde donderdag staat een hardloopwedstrijdje gepland. Maar dit is er niet zo maar een, dit is de Midnightrumn. Dit korte estafette loopje doe je in een tweetal en is maar 1 km lang, goed te doen dus! Onderweg zul je hoogswaarschijnlijk een shotje rum regen komen, om het net even spannender te maken. Dit loopje is ook voor de rest van de Tjassers dus een goed moment om hun ook te leren kennen! Naderhand zal er, als de coronaregels het toelaten, een geweldige New Years Even party zijn in de Warlus.

Commissie Running Dinner (30 september)
De laatste donderdagavond van September is het tijd om kennis te maken met de commissies! Tijdens een wandeling door de prachtige stad Groningen loop je langs de huizen van iemand van de verschillende commissies, waar je onder het genot van een hapje of drankje de tijd hebt om elke commissie te leren kennen.

Tijdens de introductieperiode wordt rekening gehouden met de maatregelen omtrent corona die op dat moment gelden. De introperiode is niet verplicht.