Skip to content

Vertrouwenscontactpersonen

Tjas is een laagdrempelige vereniging waarbinnen iedereen zich op zijn gemak moet voelen. Toch kan het voorkomen dat je in een onprettige situatie terecht komt of te maken krijgt met vervelend gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pestgedrag, discriminatie of (seksueel)grensoverschrijdend gedrag. Om de veiligheid en daarmee ook het plezier binnen Tjas te kunnen waarborgen hebben wij vanaf september 2022 twee vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) aangesteld. Deze VCP’s fungeren als eerste aanspreekpunt voor mensen die te maken hebben met een onprettige situatie binnen Tjas of met leden van Tjas.

Op deze pagina vind je meer informatie over een wat een VCP doet, wie de VCP’s binnen Tjas zijn, hoe zij te bereiken zijn, wie de vertrouwenspersoon bij de KNSB is, hoe de hulplijn van het NOC*NSF te bereiken is en hoe de vertrouwenspersonen van de
RUG en de Hanze te bereiken zijn.

Momenteel zijn de VCP’s bij de Tjas Rianna Twijnstra en Niels Herder. Je kan met hen in contact komen via (Rianna Twijnstra) en (Niels Herder). Dit contact is dan vanzelfsprekend niet zichtbaar voor de andere VCP en zal niet onderling besproken worden. Ook zijn deze mailadressen bewust niet in het Tjas domein, om volledige vertrouwelijkheid te kunnen garanderen.

Rianna Twijnstra

Heyhoi, Rianna hier!
Lid van Tjas sinds 2019 en was als kind wekelijks in het Thialf te vinden. Ik ben lid geworden van Tjas omdat ik opzoek was naar de combinatie van sport en gezelligheid, en dat is goed gelukt! Ik heb m’n bachelor Pedagogische Wetenschappen net afgerond en komend jaar ga ik m’n studententijd verlengen door een tussenjaar te nemen.


Naast dat ik komend jaar weer regelmatig weer op het ijs te vinden ben in trainingsgroep 3, ben ik ook erg fan van muziek en gezelligheid en ben ik graag onder de mensen. Ik vind het belangrijk dat een ieder zich op z’n gemak voelt en zichzelf kan zijn. Ik help daarom graag waar ik kan, vandaar dat ik vertrouwenscontactpersoon ben bij Tjas.

Niels Herder

Hoi lieve Tjassers!
Mijn naam is Niels en ik ben sinds 2023 lid van Tjas. Na jarenlang gevoetbald te hebben, leek het mij ontzettend leuk om ook de mooie schaatssport van dichterbij mee te maken. Zowel de sportieve als gezellige kant van de vereniging heeft mij positief verrast. Vandaar dat ik vaak genoeg op de ijsbaan, in de walrus of bij andere Tjasactiviteiten te vinden ben.

Bij Tjas heb ik het altijd erg gezellig en leuk gehad en ik vind het erg belangrijk dat alle leden dit zo ervaren binnen de vereniging. Mede hierdoor, in combinatie met mijn onderwijskundige opleiding, ben ik vertrouwenscontactpersoon geworden bij Tjas. Hierbij hoop ik de leden te kunnen helpen zodat ze net zo’n leuke en fijne tijd kunnen hebben bij onze vereniging!


KNSB
Binnen de KNSB is Ramon Kuipers vertrouwenscontactpersoon en bereikbaar via het nummer 088-4892000 of e-mail . Verenigingen, leden van verenigingen, vrijwilligers of ouders kunnen altijd contact opnemen in het geval van een vermoeden of incident.
NOCNSF: Centrum Veilige Sport. Er is ook een directe hulplijn bij NOCNSF bereikbaar. Het Centrum Veilige Sport is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur. Het nummer is 0900-2025590 (€ 0,10 per minuut). E-mail: .

RUG
Vanuit de RUG is er ook een mogelijkheid om vertrouwelijk melding te maken van persoonlijke omstandigheden die bijvoorbeeld je studievoortgang beïnvloeden. De vertrouwenspersoon is Marjolein Renker, haar contactgegevens zijn of 050-3635435/06-11152213. Haar bureau is gehuisvest bij de Arbo- en Milieudienst, Visserstraat 47/49 Groningen.

Hanze
Vanuit de Hanze is er ook een mogelijkheid om vertrouwelijk melding te maken van persoonlijke omstandigheden die bijvoorbeeld je studievoortgang beïnvloeden. De vertrouwenspersoon is Sofija de Vries, haar contactgegevens zijn of 06-22979311.