Skip to content

Tjas in de KEI-week

Over Tjas

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze sajT! Tjas is de grootste studentenschaatsvereniging ter wereld met meer dan 500 leden!! Bij Tjas kan je lid worden voor de gezelligheid, het schaatsen of misschien wel allebei! Tjas is een hele open vereniging waar iedereen welkom is. Ook maakt je schaatsniveau niet uit, we hebben voor alle niveaus een passende training en trainer.
Wil je nou meer weten over Tjas, dan kan je hieronder wat informatie vinden of ons aanspreken tijdens de KEI-Week! Hieronder staat waar je ons kan vinden gedurende de KEI-Week!
Als je je in wilt schrijven bij Tjas, klik dan hier! Je kan je tijdens de KEI-week altijd inschrijven bij een van de evenementen waar Tjas aanwezig is!
Twijfel je nog tussen andere verenigingen? Dan kan je je opgeven voor de interesselijst, dit kan via deze link en bij de evenementen waar Tjas is!

Voor meer informatie over onze vereniging klik hier

Programma KEI-week 2023

Maandag 14 augustus
10:00 – 17:00
Informatiemarkt (Vismarkt)
Kom langs om een praatje te maken en te leren wat Tjas precies is en doet.
Mocht je nu al enthousiast zijn, dan kan je je hier ook al inschrijven 😉


Dinsdag 15 augustus
12:00 – 14:00 Kei-Eat & Greet (Cafe de Walrus, Pelsterstraat 25)
Kom langs bij onze stamkroeg voor een heerlijke (vega)hamburger! Voor een klein bedrag
heb je al een heerlijke burger en is je bodem weer gelegd voor een avond feesten!


20:00 – 21:30 KEI-parade
Tijdens de keiparade kan je alle verenigingen bewonderen.
Kom je langs om Tjas en ons busje te spotten?


23:00 – 03:00 Feest! (Cafe de Walrus, Pelsterstraat 25)
Vanaf 23u kan je naar onze stamkroeg komen om te zien hoe goed je kan feesten bij Tjas!
Het feestje zal tropisch aan kunnen voelen, want het zal een
heuse beachparty worden!
, wij regelen een verrassing voor jou 😉


Woensdag 16 augustus
13:00 – 18:00
Sportplaza (ACLO, Zernike)
Bij sportplaza kan je langskomen om het sporten bij Tjas te ervaren.
We hebben een schaatsplank en racefiets bij onze kraam staan, zo kan jij ervaren hoe
het is om een echte Tjasser te zijn! Ook hebben we een gratis ijsje voor jou,

want wat is Tjas nou zonder ijs? Daarnaast kan je hier ook weer al je vragen stellen aan Tjassers!
Stel ze gerust, we staan je super graag te woord!


Donderdag 17 augustus
14:00 – 21:00
Open Air (Suiker Unie)
Bij het Open Air festival kan je als een echte schaatser gaan glijden. Helaas nog niet op de
ijsbaan, het schaatsseizoen begint pas over twee maanden, maar je kan glijden op een
buikschuifbaan. Ben jij de snelste van de vriendengroep? Kom langs en probeer het uit

22:00 – 03:00 Feest! (Cafe de Walrus, Pelsterstraat 25)
In de avond na het Open Air festival is het tijd voor het tweede feestje van Tjas in de KEI-Week.
Je bent vanaf 22u welkom bij het feest!


Vrijdag 18 augustus
12:00-14:00
Picknick (Stadspark)
Tijdens de picknick kan jij lekker komen uitbrakken met Tjas in het Stadspark. Mocht jij nog vragen hebben, of gewoon lekker met ons willen babbelen, dan is dit je laatste kans (in de KEI-week). Dus kom vooral even langs dan zorgen wij voor het eten en drinken!

Info voor nieuwe leden

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in- of lid wil worden bij Tjas! Bij Tjas kan je zowel de sport- als studentenwereld in duiken!

Sportaanbod

In de zomer
In de zomer kan je je door middel van verschillende trainingen voorbereiden om gedurende de winter zo hard mogelijk te kunnen schaatsen!
Maandag: Op maandag kan je droogtrainen in het stadspark. Bij deze training bereiden wij ons voor op het schaatsseizoen door onze benen, billen, buikspieren en techniek te trainen! Er zijn normaal gesproken twee groepen: de recreantengroep en de hardrijdersgroep. Het niveau van de hardrijdersgroep is wat
hoger en serieuzer dan die van de recreanten. Zo is er zowel voor de beginnende, als voor de gevorderde schaatser een passende training!
Dinsdag: Op dinsdag kan je skeeleren op de skeelerbaan op de drafbaan in het Stadspark! Door te skeeleren kan je het gevoel van schaatsen toch nog krijgen in de zomer!
Woensdag: Op woensdag is de wielrentraining bij Tjas. Door te wielrennen krijg je een goede conditie en houdt je het langer vol op het ijs! We vertrekken altijd vanuit fietsenwinkel Refidé en ook bij deze training is er een normale en gevorderde groep!
Donderdag: Op donderdag is er net als op maandag weer een droogtraining in het stadspark!
Vrijdag: Op vrijdag is er krachttraining en kan je je benen en billen trainen voor het schaatsseizoen. Hoe sterker je billen en benen zijn, des te sneller jij over het ijs heen kan gaan!

In de winter
In de winter draait het natuurlijk allemaal om het schaatsen! Je kan bij Tjas twee keer per week schaatsen, maar er zijn ook nog andere training voor jou om zo hard mogelijk te blijven schaatsen. Wil je serieus en hard gaan schaatsen bij Tjas? Dan is het misschien wel wat voor jou om hardrijder te worden! Je krijgt dan training van hoger opgeleide trainers en kan extra schaatsen in de week. Je maakt hier wel wat extra kosten voor. Mocht je hier nou in geïnteresseerd zijn, spreek een Tjasser tijdens de KEI-Week of bericht onze sportcommissaris hiervoor, hij kan je er alles over vertellen!
 
Maandag, dinsdag en donderdag: op deze dagen is er een Tjasuur. Er zijn veel groepjes met elk hun eigen niveau, van beginnende tot zeer gevorderde schaatser. Je krijgt altijd training van twee trainers met elke week een ander thema.
Dinsdag: Op dinsdag kan je ook naar de spinning training komen. Zo houdt je ook je conditie hoog gedurende de winter!

Vrijdag: Op vrijdag is er krachttraining! Zo train je in de winter naast de techniek op het ijs ook je spieren nog en zal je zo hard mogelijk kunnen schaatsen!

Studentenleven

Naast al het harde sporten is er (gelukkig) bij Tjas ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid! Elke donderdag hebben wij een borrel in onze stamkroeg ‘De Walrus’. Je kan hier gezellig biertjes drinken, drankspelletjes spelen en lekker feesten met andere Tjassers. Om de zoveel tijd is er een
themafeest en komt er een DJ draaien!
Je kan ook actief worden bij Tjas door bij een commissie te gaan. Je kan bijvoorbeeld bezig gaan om  wedstrijden voor Tjassers te regelen door bij de NSKcie of Wedcie te gaan. Maar je kan ook zorgen voor leuke activiteiten en heerlijk getapte biertjes in de Walrus door bijvoorbeeld door de AcCie of BorrelCie te gaan. Tjas heeft maar liefst twintig commissies, dus er is voor ieder wat wils!
Naast commissies heeft Tjas ook twee disputen, het sport&spel- en feestdispuut! Ze zorgen voor nog meer sportieve en feestelijke activiteiten bij Tjas!

Introductieperiode

Om je helemaal op je plek te laten voelen bij Tjas en om zoveel mogelijk mede-Tjassers te leren kennen, is er in de maand september de introductieperiode. Tijdens deze introductieperiode wordt je in een Tjasgezin geplaatst met andere eerstejaarsleden en heb je vier weken lang elke donderdag een activiteit in De Walrus. Je leert bij deze activiteiten Tjas, je Tjasgezin en andere Tjassers beter kennen! Als afsluiting van de introductieperiode is er supervet kamp op Schiermonnikoog!!

Schrijf je in!