Meteen naar de inhoud

Corona adviezen: mondkapjes ijsbaan

  • door

Beste Tjassers,

Waar we aan het begin van ons bestuursjaar steeds goed nieuws omtrent Corona konden brengen is dat nu helaas niet meer het geval. De besmettingscijfers blijven oplopen en jullie zullen vast ook merken dat steeds meer mensen in je nabije omgeving Corona hebben opgelopen. Het blijft een ontzettend roerige en onvoorspelbare tijd die veel flexibiliteit en veerkracht van ons vereist. Gelukkig mogen we nog steeds schaatsen op de ijsbaan! Dit willen wij graag zo houden. We willen er alles aan doen om te voorkomen dat er uitbraken binnen Tjas komen, daarom de volgende dringende adviezen:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen (ook bij lichte klachten).
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Was regelmatig de handen. 
  • Houd anderhalve meter afstand van anderen. Probeer ook zo veel mogelijk afstand van elkaar en de trainer te houden tijdens de training en in de kleedkamer.
  • Draag bij het binnengaan van Kardinge een mondkapje. Ook in de kleedkamers draag je een mondkapje.
  • Gebruik als het mogelijk is een buff en doe deze voor je mond tijdens het schaatsen (buffs zijn beschikbaar bij de bestuurstafel in Kardinge voor €4,75)
  • Draag een buff of mondkapje als je tijdens de uitleg bij de boarding staat.
  • Neus niet ledigen op de ijsbaan, gebruik hiervoor papieren zakdoekjes.

Deze adviezen gelden niet alleen vanuit Tjas, maar ook vanuit KNSB Gewest Drenthe en KNSB Gewest Groningen. Er is dagelijks enorm veel beweging van mensen binnen Kardinge. Bij het Tjasuur gaan er meer dan honderd mensen naar binnen en naar buiten. Op het moment dat ons uur voorbij is staat de volgende groep mensen al weer klaar om de ijsbaan te betreden. Ondanks dat je geen klachten hebt, kun je wel Corona bij je dragen en dus ook overdragen. Doe daarom regelmatig een zelftest. Zelftesten kun je gratis bestellen via de Rijksuniversiteit of Hanzehogeschool. Laat het ons weten als dit niet lukt, dan kan je via Tjas een zelftest krijgen.

Hopelijk kunnen we door deze maatregelen er samen voor zorgen dat de ijsbaan open blijft en we zo de hele winter kunnen blijven schaatsen! 

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Steffie Lindeboom

Geef een reactie