• intro2018
  • Clubactie
  • Hele jaar
  • Winter
  • Zomer

G.S.S.V. Tjas is de grootste én gezelligste studentenschaatsvereniging van Nederland. Bij Tjas kan iedereen sporten. Het maakt niet uit van welk niveau je bent of hoe vaak je wilt sporten, er is altijd wel een training die bij je past. Daarnaast is er iedere donderdag een borrel in café De Walrus en biedt Tjas een hoop andere activiteiten aan, zoals feesten, reizen, ledenweekenden, de Batavierenrace, trainingskampen en nog veel meer!

 

 Tjas in de zomer

Waar de winter stopt, gaat Tjas verder. Direct na het sluiten van de ijsbaan beginnen bij Tjas de zomertrainingen, die ook na de zomervakantie doorgaan tot de ijsbaan weer open is. Op maandag en donderdag vinden de droogtrainingen plaats, waar je je op je eigen niveau kunt voorbereiden op het winterseizoen. Ook wielrennen kan bij Tjas op woensdag, waar je kunt kiezen tussen een duurtraining of variatietraining.

 

 Tjas in de winter

In de winter kun je op je eigen niveau schaatsen in drie verschillende soorten schaatsgroepen:

  • Leergroepen

Je schaatst één tot twee keer per week op de Tjas-uren op maandag en donderdag. Je wordt ingedeeld naar je eigen niveau en de trainers doen hun uiterste best om jou de juiste schaatstechniek bij te brengen en je beter te leren schaatsen.

 

  • Trainingsgroepen

De schaatsers met wat meer ervaring komen in de trainingsgroepen terecht. De techniek heb je al aardig onder de knie en je traint op een wat hoger tempo. Het doel is om je techniek verder te verfijnen en te werken aan de conditie, zodat je sneller en mooier kunt schaatsen.

 

  • Hardrijdersgroepen

Heb je al meer ervaring met schaatsen en wil je ook wedstrijden rijden? Dan kun je je aansluiten bij de hardrijders. De techniek heb je goed onder de knie en er wordt op hoog tempo getraind. Als hardrijder train je ook op de extra uren naast de Tjas-uren. De aanpak binnen de trainingen is wedstrijdgericht met als doel om sneller en mooier te kunnen schaatsen. Hardrijders hebben een KNSB-licentie en kunnen daarmee bijna elk weekend wel aan een schaatswedstrijd meedoen.

 

 Wedstrijden

Tjas organiseert zowel in de winter als in de zomer wedstrijden waar iedereen aan mee kan doen. In de winter vinden de schaatswedstrijden plaats en in de zomer kun je deelnemen aan wieler- en hardloopwedstrijden.

 

 Andere Activiteiten

Tjas is veel meer dan alleen sporten, ook voor de gezelligheid kun je altijd bij ons terecht! Tjas heeft een groot aantal commissies die verschillende activiteiten organiseren voor alle Tjasleden. Een greep uit de vele commissies van Tjas: de BorrelCie organiseert de borrels en feesten, de ReisCie organiseert ieder jaar een reis naar Collalbo en de Ardennen, de LoopCie organiseert naast hardloopwedstrijden ook onze deelname aan de Batavierenrace en de KookCie kookt iedere twee weken een heerlijke maaltijd.

 Speciaal voor de eerstejaars organiseert de IntroCie ieder jaar een introductieperiode waar jij Tjas in een aantal weken tijd goed leert kennen. Onderdeel van de introductieperiode is het introductieweekend naar Schiermonnikoog. Dat wil je niet missen!

Twitter