• Zomer
  • Winter
  • Hele jaar
  • smurf

Tjas bestaat in 2018 alweer 50 jaar en omdat Tjas dit jaar het 10e lustrum viert, wordt er elke 10e van de maand geblogd door een bestuurslid! Dit keer is Anouk, onze secretaris, die jullie bijpraat over haar bestuursleven!

 

De allerdrukste periode voor mij is inmiddels voorbij. Na de KEI-week stroomde mijn inbox vol met aanmeldingen, afmeldingen en vragen van nieuwe leden. Nog steeds druppelen de aanmeldingen binnen, dus dat is goed nieuws! Op het moment van schrijven is de introperiode alweer afgelopen. De IntroCie heeft ook dit jaar weer ontzettend toffe activiteiten georganiseerd, met het introkamp als afsluiter. Lees verder voor een terugblik op de laatste week van de introperiode.

 

De week begon met een kennismakingsgesprek op Kardinge. We werden begeleid langs alle plekken die belangrijk zijn voor ons als bestuur. We liepen uiteraard ook langs de 400 meter baan, waar op dat moment nog geen ijs lag. Het was al wel lekker koel in de hal en we beseften dat het ijsseizoen toch écht bijna zou beginnen. Alle hesjes werden meegenomen en gewassen, zodat ze weer fris zouden ruiken voor het nieuwe seizoen!

Dinsdag was het tijd om de langverwachte bestuursfoto te maken. Bij het brainstormen over de locatie werd al gauw het idee van Erik gekozen: de Tegeltjesbrug. We pakten de ov-fiets vanaf station Leeuwarden en na een ritje met fikse tegenwind en bordjessprints wisten we de brug te bereiken. Fotografe Hesterliena Wolthuis gaf ons aanwijzingen en wij deden ons uiterste best een serieuze blik vast te houden. Na een ochtendje lachen, hertenposes en slechte grappen keerden we weer terug naar Groningen.

 

De laatste activiteit van de introperiode tijdens de borrel was de sing-a-long. De eerstejaars hadden met hun Tjasouders goed geoefend en er werden fantjastische shows weggegeven. De IntroCie trapte uiteraard af met het intro-lied ‘Het Regent Wereldvrede’, tijdens ‘Let It Go’ zong de hele kroeg mee en bij ‘Walking On Sunshine’ werd er een musical-achtige performance weggegeven. Tegen het einde besloten Dagmar en ik dat het tijd was om iedereen in de Walrus in beweging te krijgen, zodat de avond daarna soepel over kon lopen in een feest. Kom op, handen in lucht… en daar is superman!

 

Vrijdagmiddag was het dan eindelijk tijd voor het introkamp. Een grote groep hippies verzamelde zich bij ’t Peerd van Ome Loeks om te vertrekken naar Schier. Het programma van het kamp zat vol leuke spellen, een commissieronde en uiteraard barklunen. Op zowel vrijdag- als zaterdagavond stroomde de Toxbar weer vol met Tjassers en werd er goed gefeest. Tijdens het barklunen lieten de eerstejaars zien het al aardig onder de knie te hebben. In een spannende finale tussen de IntroCie en het 50e bestuur bleken Jeroen, Erik en Sander toch het allersnelste team van de avond te zijn!

bestuursfoto50

 

 

 

Twitter