• Zomer
  • Winter
  • Hele jaar
  • smurf

Tjas bestaat in 2018 alweer 50 jaar en omdat Tjas dit jaar het 10e lustrum viert, wordt er elke 10e van de maand geblogd door een bestuurslid! Dit keer is het Dagmar, onze commissaris intern, die jullie bijpraat over haar bestuursleven!

 

Het voelt als de dag van gisteren. De hamerslag waarmee wij, het 50e bestuur van Tjas, werden ingehamerd. Toch is er inmiddels veel meer gebeurd dan in die ene ALV. Neem bijvoorbeeld deze week…

 

Als ik begin deze week in mijn agenda kijk zie ik veel leuke dingen op de planning staan. Op sportief vlak gebeurt er een hoop. De eerstejaartrainingen zijn begonnen, maar ook de koppeltijdrit staat op het programma. Mijn bestuursgenootje Anouk en ik besloten als echte ‘fietsen-is-geweldig-maar-we-hebben-nog-geen-Tour-de-France-niveau-stumpers’ samen deze prachtige race te fietsen. Met een gemiddelde van 30,7 per uur (een grandioze prestatie) werden we uiteindelijk vierde. Dat er maar vier teams waren zeg als ik mijn vrienden hierover vertel er uiteraard niet bij…

 

Afgelopen donderdag is de introductieperiode knallend van start gegaan met de indelingsavond. Voorafgaand aan de start van deze introductieperiode had ik zoals elke CI (commissaris intern), veel contact met de betrokken commissies. De voorzitters van de IntroCie, BorrelCie, KookCie, GalaCie etc. etc. heb ik allemaal gesproken, gebeld of geappt. Het bestuursleven is nu pas echt begonnen. Dat is ook te zien aan mijn agenda. In mijn google agenda zijn al mijn bestuursafspraken rood en misschien raad je het al… mijn hele agenda is knalrood.

 

Tijdens de indelingsavond hebben vele eerstejaars hun eerste stappen gezet in het studentenleven. Ze hebben allemaal een hele goede keus gemaakt door bij Tjas te gaan. Terwijl ze de Walrus voor de eerste, of misschien tweede, keer binnenkomen, denk ik aan het moment dat ik er voor het eerst binnenkwam. Niet wetend dat er nog zoveel mooie ledenweekenden, bestuurstaken, tosti’s, trainingen en Tjas suïcides op mij wachtten.

 

Gelukkig is mijn Tjastijd nog lang niet afgelopen en stond er deze week nog veel meer op het programma. Na het overleven van een brakke beleidwerkdag in het BH (bestuurshok) vrijdagochtend, maakten wij ons na die tijd klaar voor de constitutieborrel* van Gyas. We fietsten, na wat potjes boerenbridge en heel veel pasta, door de regen naar de sociëteit/loods/roeibunker van Gyas. Daar feliciteerden wij het nieuwe bestuur en gaven we ze een koelbox vol met bier en houtsnippers. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk werd er die avond een mooie bodem gelegd… op de vloer van de sapjeskamer van Gyas. Het was een, voor zover ik het nog weet, memorabele consti, waarbij we niet alleen de pedel maar ook de klok hebben gebrast. Tja, gezelligheid kent geen tijd.

 

Op zaterdagmiddag, na het semi-overleven van de consti van Gyas, was het tijd voor de tweede oud-ledendag van Tjas. Samen met heel wat alumni gingen we om 15:00 fietsen door het schitterende Groningse platteland. Na de tocht (en het douchen!) was er om 18:00 een barbecue en een pubquiz. Ik vond het geweldig om al die mooie verhalen op te halen over Tjas en de alumni van Tjas beter te leren kennen! Het was erg gezellig en een mooie afsluiter van weer een bomvolle Tjasweek.

 

Tot snel allemaal!

 

Liefs van de CI,

Dagmar

 

*Tijdens een constitutieborrel (in het kort: consti) feliciteer je als bestuur een nieuw bestuur met hun constituering. Dit doe je meestal door een onzinnig en dubieus cadeau te geven…

Twitter