Vanwege de nieuwe maatregelen kunnen we de komende weken maar met 30 mensen tegelijk op het ijs staan. Er zal een loting komen om iedereen een zo eerlijk mogelijke kans te geven om toch te kunnen schaatsen. We willen jullie er als bestuur op wijzen dat we van erg veel geluk mogen spreken dat we nog mogen trainen. Veel andere ijsbanen hebben besloten alleen nog open te gaan voor recreatief schaatsen. Houd je dus in elk geval goed aan de maatregelen, dan kunnen we er samen voor zorgen dat dit ook zo blijft!

De trainingen zullen maandag 19 oktober a.s. weer van start gaan. De inschrijving hiervoor staat al open en blijft open tot zondagmiddag 12:00. Een aantal dingen zijn van belang:

  • Er zijn 26 plekken voor Tjassers (4 plekken zijn voor KRAS), 2 hiervan gaan naar trainers en er is ook altijd 1 EHBO’ er aanwezig. Dit betekent dat er 23 plekken te verloten zijn.

Nog even ter verduidelijking: het trainen zal individueel zijn. Dus helaas geen treintjes of pootjes over oefenen in tweetallen ;( er wordt  echt op 1,5 afstand meter getraind. Daarnaast geldt de mondkapjes en buffplicht ook nog steeds. Het vergt een heleboel aanpassingsvermogen van ons allemaal maar als we ons goed aan de regels houden kunnen we in ieder geval nog blijven genieten van de uurtjes dat we nog wel op het ijs kunnen staan!

De schaatstrainingen van woensdag 14 en donderdag 15 oktober 2020 zijn afgelast vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. Het bestuur kijkt naar mogelijkheden om te kunnen blijven schaatsen. Zodra hier meer over duidelijk is, zal dat worden gecommuniceerd via mail, de Tjastelefoon en de sajT.

Due to the new measures related to the coronavirus there will be no skating practice on wednesday 14 and thursday 15 october 2020. The board is looking for ways to be able to continue speedskating practice next week. When there is more information available, it will be communicated through e-mail, Tjastelefoon and this website.

De Tjastelefoon is terug van weggeweest, met een nieuw nummer! 🤩 Als je voorheen de Tjastelefoon berichten al ontving, zul je ze weer krijgen, mits je het nieuwe nummer hebt toegevoegd: +31 6 49098662 ❗

Heb jij je nog niet aangemeld voor de Tjastelefoon? Je kunt via tjas.nl/telefoon aangeven over welke dingen jij graag op de hoogte gehouden wilt worden.

Dus: wil jij niets missen van alle Tjas nieuwtjes? Voeg het Tjastelefoonnummer toe (anders werkt het niet) & meld je aan via tjas.nl/telefoon 🔥

• Als je corona-symptomen vertoont: BLIJF THUIS en laat je testen. (hoesten, verkoudheid, niezen, koorts, vermoeidheid, ademhalingsproblemen).

• Als je huisgenoten corona-symptomen vertonen: blijf ook thuis.

• Houd 1,5m afstand voor en na de training.

• Maak geen gebruik van voorzieningen zoals toiletten en douches. Ga dus thuis naar de WC.

• Was je handen regelmatig. Was ze ook voordat je naar de training gaat.

• Meld je bij een bestuurslid om je aan te melden voor de training. 

• Breng Thijs (secretaris) op de hoogte als je een positieve corona testuitslag hebt.

Wil jij nog beter leren training geven of je kennis weer wat opfrissen? Geef je dan nu op voor de trainerscursus!

De trainerscursus zal gericht zijn op leuke en technisch onderbouwde trainingen geven, didactiek, voor een groep staan en samenwerking met medetrainers.
Er zijn drie cursusavonden, 19 okt, 2 nov& 7 dec, van 19:00u-21:00u.

Het zal plaatsvinden in Kardinge, mits de maatregelen het toelaten. Als alternatief zal de cursus online gegeven worden. De cursus is speciaal voor Tjas ontwikkeld en voor iedereen die training geeft of wil gaan geven toegankelijk.


Interesse? Stuur een mailtje naar:

Woensdag is het tijd voor de eerste fysieke tijdrit! 🤩

https://www.strava.com/segments/1134211?filter=overall

Bovenstaand rondje zal twee keer worden gereden. De tijdrit is deze keer samen met TH en je rijdt in groepjes van 4 personen (4 vrouwen, 4 mannen of 2-2). Dus ga alvast op zoek naar je fietsmaatjes en tot volgende week! 🤩🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♂️✨

Om 17:45 uur wordt er verzameld bij Refidé!

Liefs,

de WedCie ✨

Ben jij (een beetje) creatief, heb je gevoel voor stijl, of heb je niks van dit alles, maar wil je wel de nieuwe vrijetijdskleding voor Tjas ontwerpen? Stuur dan een berichtje naar Laura () om je aan te melden voor de werkgroep! 

Training🚴‍♀️🏃
De trainingen zullen tijdens de zomerstop (vanaf 6 juli) doorgaan, hier komt ook een fietstraining bij. De trainingen blijven met inschrijving vooraf (evt contactonderzoek), maar zullen vanaf 6 juli allemaal tegelijk opengaan. Alle trainingen zullen in 1 groep gegeven worden.

Maandag 17:45: Droogtraining; verzamelen bij de witte brug (fietsverzamelplaats)

Woensdag 17:45: Fietstraining variatie; verzamelen bij Refidé

Donderdag 17:45: Droogtraining; verzamelen bij de witte brug (fietsverzamelplaats)

Borrels🍻🕺
Er kan elke donderdag een borrel zijn in De Walrus! Ook weer met inschrijvingen die 6 juli allemaal open gaan, maar het aantal plekken is verhoogd naar 26 dankzij wat herinrichting in De Walrus.
Voorwaarde is wel dat er tenminste 12 mensen ingeschreven zijn voor woensdag om 23:59 (uitschrijven is vanaf dan ook niet meer mogelijk), als dat niet het geval is kan de borrel helaas niet doorgaan.
Schrijf je dus vooral op tijd in, zodat we zo vaak mogelijk kunnen borrelen!

Tot in de zomer!