Ter voorbereiding op de Batavierenrace beginnen deze week speciale looptrainingen in het Noorderplantsoen. De eerste trainingen zijn op 21 en 29 januari, 4, 12, 19 en 26 februari. Er wordt om 17.30u verzameld bij Zondag. De LoopCie hoopt velen van jullie daar te zien!

Ondanks dat het schaatsseizoen nog in volle gang is, is de (compleet nieuwe) LoopCie al druk in de weer met de voorbereidingen voor ’s werelds grootste studentenestafette, de Batavierenrace! In dit onvergetelijke weekend van 1-2 mei 2020 ga jij met studenten uit heel Nederland hardlopen van Nijmegen naar Enschede. We lopen in twee teams van 25 Tjassers: het altijd gezellige bierteam en het sportieve prestatieteam. Naast hardlopen vindt er ook een legendarisch eindfeest plaats! Kortom, hier moet je bij zijn!! Schrijf je snel hier in.

Liefs,
De LoopCie

Gisteravond werd het kandidaatsbestuur bekendgemaakt. De samenstelling is als volgt. Laura de Jonge als voorzitter, Thijs van Beers als secretaris, Maaike Meijer als penningmeester, Floor Hoevers als sportcommissaris, Maike Kroes als commissaris intern en Ella Groenewoud als commissaris extern. Allemaal van harte gefeliciteerd en veel plezier de komende tijd!

Donderdag werd tijdens het feest bekend gemaakt dat Laura de Jonge de kandi-voorzitter is van het 53e bestuur der G.S.S.V. Tjas! Laura, van harte gefeliciteerd!

NOG MAAR 3 DAGEN OM ZELF TE SOLLICITEREN!
Wil jij je samen met Laura aankomend jaar inzetten voor Tjas? Solliciteer dan voor één van de andere functies van het bestuur. Solliciteren kan nog tot en met aankomende maandag, 25 november. Schrijf dus snel een motivatiebrief en stuur deze samen met je CV naar !

Word jij ook zo blij van Tjas? Wil je je een jaar lang inzetten om van Tjas een nóg mooiere vereniging te maken? Lijkt het jou leuk om jezelf verder te ontwikkelen binnen jouw favoriete vereniging? Solliciteer dan voor bestuur! Schrijf een motivatiebrief en stuur deze samen met je CV op naar . Solliciteren kan nog tot en met 25 november. Nog vragen over de functies binnen het bestuur? Spreek dan de huidige bestuursleden aan of stuur een mail naar .

Raak je niet uitgepraat over TJAS bij je huisgenoten? 🤩Altijd al aan je vrienden willen laten zien hoe goed jij kan schaatsen? 💪🏻Of neem je ze liever mee naar de borrel voor een feestje? 🥳🎈Dat kan!!! Volgende week is het open week bij TJAS en iedereen is welkom! Dus neem op maandag & donderdag al je vriendjes en vriendinnetjes mee naar de training en het feest!🎉❄🍻

De services van de ICie zijn erg gewild, en terecht! Vanwege de grote vraag hebben we nu besloten verschillende varianten van onze services aan te bieden, aangepast aan uw persoonlijke behoeften! We laten u graag kennis maken met ons nieuwe aanbod…

ICie Free is de oude vertrouwde ICie service. Uw inschrijving of nieuwsbericht staat na een week online en de service is geheel gratis!

ICie Premium is een versnelde service waarmee uw inschrijving of nieuwsbericht al na 4 dagen online staat! De kosten van deze service zijn slechts 5 anytimers op uzelf of verdeeld over leden van de commissie, het bestuur of dispuut die de aanvraag doet. Deze anytimers kunnen door elk ICielid uitgedeeld worden.

ICie Premium+ is voor wanneer u echt haast heeft, uw inschrijving of nieuwsbericht staat na 2 dagen online! De kosten van deze razendsnelle service zijn slechts 10 anytimers op uzelf of verdeeld over leden van de commissie, het bestuur of dispuut die de aanvraag doet. Deze anytimers kunnen door elk ICielid uitgedeeld worden.

ICie Error is de snelste ICie service! Een link naar uw inschrijving of nieuwsbericht staat na 1 dag al online, deze verwijst echter wel naar een 404 pagina. Deze service is gratis.

Beste Tjassers,

Gisteren kregen wij het bericht vanuit KNSB Gewest Groningen/Drenthe dat het hardrijdersuur op woensdag met een half uur wordt ingekort in het kader van bezuinigingen. De training zal dus vanaf volgende week woensdag 9 oktober vanaf 17:00 tot 18:00 zijn, deze training is alleen voor hardrijders. Ben je geen hardrijder? Dan verandert er niks.

De afgelopen jaren heeft het gewest flinke verliezen gedraaid en is dus genoodzaakt te bezuinigen; op vrijwel alle gewestelijke trainingen en wedstrijden wordt gekort. De schaal van deze bezuinigingen komt echter ook voor ons als een grote verrassing en de bekendmaking is rijkelijk laat. Wij betreuren dan ook dat wij dit bericht zo kort voor het begin van het schaatsseizoen moeten delen. Als bestuur bekijken we nu de mogelijkheden om iets voor jullie te betekenen, al zijn de mogelijkheden hiertoe beperkt.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een berichtje naar of spreek mij (Hilbrand) aan tijdens de trainingen of borrels. Ondanks dit slechte nieuws heb ik heel veel zin in het winterseizoen en ik hoop jullie volgende week allemaal op het ijs te zien!

Namens het 52ste bestuur der G.S.S.V. Tjas,

Hilbrand Wouters
Sportcommissaris

NATUURIJSVERSLAG door onze eigen Coen van team ITBB/TJAS

De afgelopen weken stonden voor de marathonschaatsers in het teken van natuurijs. Dit begon met een wedstrijd in Haaksbergen. Omdat een groot gedeelte van het peloton zich op dat moment al op de Weissensee (Oostenrijk) bevond, waar 3 dagen later een wedstrijd op het programma stond, werd besloten om een gemengd peloton bestaande uit A-, B- en regiorijders te laten starten. Helaas moest Michael in verband met een kleine blessure deze wedstrijd meemaken als coach. Desondanks stonden bij deze wedstrijd maar liefst 6 Tjassers (Luuk, Floran, Jan-Marten, Hero, Jochem en Coen) aan de start. Waarvan er 3 uitkomen voor ITBB/Tjas.

In de eerste ronden namen de A-rijders meteen het heft in handen waarop Hero en Coen zich besloten achterin te verschuilen terwijl Jochem voorin de koers ging proberen om in de eerste kopgroep te komen. Helaas miste we, ondanks verwoede pogingen van Jochem, de eerste kopgroep en moest Jochem achterin het peloton herstellen van de inspanningen. Doordat het tempo hoog lag tijdens het vormen van de eerste kopgroep, moest menig regiorijder de strijd staken. Dit was ook het geval voor Hero die deze wedstrijd gebruikt heeft voor het ervaren van het schaatsen op nationaalniveau. Toen de kopgroep eenmaal een ronde had gepakt was Coen scherp genoeg om zich voorin de koers te melden. Hij probeerde hier mee te springen in een tweede kopgroep, helaas werd ook deze keer de slag gemist. Terwijl Coen achterin het peloton probeerde te herstellen van de pogingen om in de kopgroep te komen, kwam hij jammer genoeg ten val waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Nadat de kopgroep voor de tweede keer een ronde had gepakt kwam de wedstrijd in een plooi te liggen. Jochem was inmiddels herstelt van zijn inspanning van vroeg in de wedstrijd en positioneerde zich perfect voor de eindsprint. In de laatste bocht ging het echter mis, Jochem werd meegesleurd in een valpartij en kwam hard in de boarding (strobalen) terecht. Als gevolg van deze valpartij ging zijn arm uit de kom. Dit betekende helaas geen Weissensee avontuur meer voor Jochem.

Dit hield in dat de volgende dag maar 1 rijder (Coen) van de ploeg in de Pouwrent bus naar Oostenrijk stapte, om daar de natuurijswedstrijden te rijden. Hier werd het duidelijk hoe groot de verschillen zijn tussen natuur- en kunstijs zijn. Weinig bochten, veel rechtdoor, grote ronden, lange wedstrijden, wind, kou, mooi uitzicht maar bovenal SCHEUREN.

De eerste wedstrijd was er een over 60 km het plan was om zo lang mogelijk te schuilen in het peloton en te hopen dat we zonder vallen de finish konden bereiken. Helaas na 10 km stapte Coen in een scheur en kwam hij toch ten val, hierop volgde een achtervolging van 5km volle bak koersen voordat hij beseft dat terugkomen in het peloton er niet meer inzat. Vervolgens heeft Coen nog 15 km lang getraind voordat hij de wedstrijd verliet.

Twee dagen later stond de wekker erg vroeg voor het Open Nederlands Kampioenschap. Dit was een wedstrijd over 150 km welke al om 8:00 uur ‘s ochtends van start ging. Hierdoor moesten de schaatsen worden ondergebonden terwijl de thermometer -15 graden aangaf. Na 2 km had Coen al door dat hij was opgestaan met een stel bijzonder slechte benen en dat de wedstrijd een lange lijdensweg zou worden. Na 40 km aan solo duurtraining verliet Coen de wedstrijd en was het tijd om de spullen in te pakken. Want, in verband tentamens, was het Weissensee avontuur na 2 wedstrijden alweer voorbij. Wil je zijn interview met schaatsen.nl horen? Klik hier!

Ondertussen hadden we in Nederland ook niet stilgezeten. Terwijl een groot gedeelte van het Peloton op de Weissensee was, is namelijk het gewestelijk kampioenschap op natuurijs verreden. Menig Tjasser trotseerde de elementen om, ondanks negatieve reisadviezen van de KNMI, zich naar de baan in Noordlaren te begeven. Dit bracht Tjas zeker geen windeieren, want onze penningmeester Jip pakte hier het brons bij de dames en Hero wist zich uiteindelijk zelfs tot gewestelijk kampioen te kronen. We naderen het einde van het seizoen en er staan nog maar 3 wedstrijden op het programma. Aanstaande zaterdag zal Coen alleen aan de start staan in Enschede. De week daarop hopen we weer op volle oorlogssterkte naar Dronten af te reizen waar de jongste telg van het team, Jochem, maar liefst 2 marathons(!!!) zal schaatsen. Eerst mag hij gaan kijken of het de beste a-junior op de marathon is en vervolgens mag hij ’s avonds nog een keer in het B-peloton starten. Hierna resteert enkel nog de finale op 3 maart in Leeuwarden. Ook Michael hoopt weer aan de start te staan in Dronten!