Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tjaswedstrijd (GSSK) en marathon

12 maart @ 18:30 22:00

Na een week lang pieken in de Lustrumweek sluiten we het schaatswedstrijdseizoen traditiegetrouw af met een Groninger Studenten Schaats Kampioenschap (GSSK) op zondag 12 maart! Bij deze Tjaswedstrijd kunnen ook niet Tjas leden deelnemen aan de wedstrijd, de wedstrijd is namelijk open voor alle Groningse Studenten! Dus neem al huisgenoten, studievrienden en andere studenten mee en ga de strijd met ze aan! Studenten die niet lid zijn bij Tjas kunnen zich tegen betaling van €5,- via deze link aanmelden voor de wedstrijd. Voor Tjassers is de wedstrijd zoals gebruikelijk gratis en dien je jezelf in te schrijven via deze inschrijving op de sajT.

Het GSSK ziet er hetzelfde uit als een reguliere Tjaswedstrijd. Dit betekent dat Tjassers van alle niveaus meedoen, wat het zo’n unieke maar vooral leuke wedstrijd maakt! De enige vereiste is dat je het leuk vindt om te schaatsen. Tijdens de wedstrijd kan je, afhankelijk van je persoonlijke records (PR’s), twee afstanden rijden. Na afloop van de langebaan wedstrijd organiseert de MarathonCie zoals gewoonlijk 3 marathons.

Mocht je nou echt geen wedstrijd willen/kunnen rijden? Word vrijwilliger! Op deze manier kan je toch bij de wedstrijd zijn en maak je heel veel Tjassers blij met jouw hulp tijdens de wedstrijd. Er is een aparte inschrijving voor vrijwilligers.

Het eerste deel van de wedstrijd bestaat uit een langebaanwedstrijd waar je twee afstanden kan rijden in de volgende klasses:
klasse C: 2 keer 500 meter
klasse B: 500 & 1000 meter
klasse A: 500 & 1500 meter
Om mee te mogen doen in klasse A en B gelden limiettijden voor je PR:
Heren A: 1500 meter < 2:16 of 1000 meter < 1:27 Heren B: 1000 meter < 1:41 of 500 meter < 50 sec Dames A: 1500 meter < 2:20 sec of 1000 meter < 1:36 sec Dames B: 1000 meter < 1:45 sec of 500 meter < 54 sec Als je dus nog geen PR hebt staan of een PR hebt staan maar minder snel dan de tijden hierboven, dan kan je meedoen in klasse C! Optioneel mag je er ook voor kiezen buiten mededinging een afstandscombinatie te rijden lager dan de klasse waarin je gerechtigd bent deel te nemen. Heb je nog nooit eerder een wedstrijd gereden of is de startprocedure je nog niet helemaal duidelijk kan het helpen dit filmpje te raadplegen. Het tweede deel van de avond is een marathon waar ook in verschillende categorieën zal worden gereden. De indeling zal gemaakt worden door de MarathonCie en de verschillende groepen zullen respectievelijk 8, 15 en 25 rondes rijden. Verder is het goed om te weten dat het tijdschema en de startlijsten, naast de gebruikelijke manieren, ook op de Instagram van de WedCie zullen worden gepost voorafgaand aan de wedstrijd.

Belangrijk: Zorg dat je op tijd aanwezig bent (minstens 15 minuten van tevoren) bij de wedstrijd, klasse C begint namelijk stipt om 18:30 met de wedstrijd.

€5

WedCie

Kardinge

Kardingerplein 1
Groningen, Groningen 9735 AA Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie