• Hele jaar
  • Winter
  • Zomer

Als Tjaslid kan je bij Tjas een aantal wedstrijden meerijden, maar er worden ook andere wedstrijden georganiseerd. Dit kan zijn door andere schaatsverenigingen of door de KNSB. Hieronder volgt een overzicht van de wedstrijden die aankomend seizoen bij Tjas verreden zullen worden.

De data van komend seizoen (2018-2019) zijn bekend. De wedstrijden zullen op de volgende data worden verreden:

 

Wedstrijd Datum

Tijd

1e Tjas clubwedstrijd 17 november 2018

19.00

NSK Afstanden 1 en 2 december 2018

19:30 en 15:00

2e Tjas clubwedstrijd en GSSK 27 januari 2019

18.30

3e Tjas clubwedstrijd 16 maart 2018 19.00

 

• Clubklassement
Voor het eindklassement tellen de clubwedstrijden en het Tjastoernooi. Het klassement wordt opgemaakt door de beste tijden op de 2 afstanden die elk klassement moet rijden op te tellen. Alle afstanden worden teruggerekend naar 500 meter, dit zijn dan de punten die bij elkaar opgeteld worden. Om opgenomen te worden in het clubklassement moet aan minimaal 2 wedstrijden zijn mee gedaan.

Ga door naar het volledige reglement


Clubwedstrijden:
Dit zijn de wedstrijden die door de WedCie van Tjas georganiseerd worden en waar elk Tjaslid aan mee mag doen. De inschrijving start twee weken voor elke wedstrijd. Je kunt je opgeven via de Tjas-sajT. Houd voor de opening van de wedstrijdinschrijving het nieuws op www.tjas.nl in de gaten.

Het GSSK is het Groninger Studenten Schaatskampioenschap, deze wedstrijd staat open voor alle studenten uit Groningen, dus ook voor niet-Tjasleden. Voor Tjasleden geldt deze wedstrijd gewoon als clubwedstrijd.


Tjastoernooi:
Het Tjastoernooi is een Inter-Universitair Toernooi, waar alle leden van studenten schaatsverenigingen aan mee mogen doen. Er wordt gestart in 3 categorieën, waarbij per afstand zowel 2 afstanden als een mass-start wordt verreden. Kijk hier voor meer informatie over het IUT van Tjas, het Tjastoernooi.

 

• De 100-meters:
Twee keer per jaar wordt er tijdens het Tjasuur een bijzondere wedstrijd georganiseerd. Bij de 100-meters kan iedereen die op dat moment op het ijs staat een tijd neerzetten op de 100 meter. Er wordt 1 normale wedstrijd gehouden, en tijdens het laatste trainingsuur worden de 100-metertjes achteruit georganiseerd.

 

• Overige wedstrijden (niet georganiseerd door Tjas)

 

Klassenwedstrijden: Dit zijn de wedstrijden die georganiseerd worden door het gewest Groningen van de KNSB. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor alle hardrijders en andere Tjassers met een wedstrijdlicentie, zoals de faciliteitenrijders. Inschrijven doe je via knsbgroningen.nl.

 

IUT's en NSK's: Meerdere studenten schaatsverenigingen (SSV's) organiseren een Inter Universitair toernooi (IUT) waar alle schaatsende studenten uit Nederland aan mee mogen doen. Daarnaast vinden er ieder jaar meerdere Nederlandse Studentenkampioenschappen (NSK's) plaats. De Nederlandse Studenten Schaatsunie (NSSU) houdt bij welke Nederlandse studenten schaatsverenigingen een IUT of een NSK organiseren. Hieronder vind je het overzicht van de IUT's en NSK's in seizoen 2018-2019. Op deze site vind je meer informatie.

 


Regiomarathons:
Dit zijn marathons in de regio Noord-Oost Nederland. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de KNSB en zijn toegankelijk voor de rijders die zich aan het begin van dit seizoen daarvoor hebben ingeschreven. Daarbij heb je een marathonlicentie nodig. Inschrijving is mogelijk via de website knsbgroningen.nl. 

 

Gewestelijke marathons: Op bijna elke woensdagavond wordt vanaf 18.15 uur een marathon verreden. Er wordt gestart in drie groepen. Aan deze marathons mag alleen worden deelgenomen indien men in bezit is van een marathonlicentie. Kijk voor de wedstrijdkalender op knsbgroningen.nl

 

 

Nog vragen? Mail naar sportcommissaris@tjas.nl voor meer informatie.

Twitter